دلده
دلده یکی از غذاهای معروف مردم ماست که از گندم میده شده درست می گردد و این غذا را بیشتر در فصل سرما تناول م یکنند طرز تهیه آن مانند شوله است اما با کمی تفاوت که د ربین آن لوبیا و نخود را اضافه می کنند و بالای آن قروت (کشک) و یا چکه می اندازند . چون این غذا نرم پخته می شود و برای کسانی که سرما خوردگی داشته باشند مفید تمام می شود.
آش
این غذا را بیشتر در فصل سرما خصوصا زمانی که یکی از اعضای خانواده سرماخورد گی وسرفه داشته باشد تهیه می کنند . این غذا را از آش بریده شده آرد تر میده و ترکاری باب از قبیل: کجالو ,شلغم , لوبیا , نخود و گشنیز تازه با اضافه نموده چکه و یا قروت آماده کرده در نزدیک بخاری نشسته نوش جان می کنند.
بولانی
بولانی یکی دیگر از غذاهای مشهور و مزه دار افغانی است که در این اواخر در سطح جهان مقام اول را بدست آورد و شهرت جهانی را کسب کرد . این غذا طوری تهیه می گردد که خمیر ذغال شده را گندنه و یا کچالو پر نموده به شکل نیم دایره بالای تابه انداخته در روغن سرخ می کنند. بولانی را در تندور نیز می پزند که به نام بولانی تندوری یاد می شود. چون در این غذا روغن بیشتر استفاده می شود در فصل گرما کمتر استفاده می کنند .
منتو
یکی از خوراک های لذیز افغانی می باشد که در بخار آب پخته می شود. خمیر منتو را به شکل دایره های کوچک قطع نموده از گوشت سرخی، دنبه، پیاز، سیر، گشنیز و مرچ سیاه پر نموده در ظرف مخصوص می چینند و بعد از تفت دادن منتو را با چکه ,لعاب بادنجان رومی , لوبیا و دالنخود مطابق میل شان دیزاین می کنند و بالای آن نعنای خشک و یا تازه می ریزند و به زیبای این غذا می افزایند.
قابلی پلو
قابلی پلو افغانستان بسیار مشهور می باشد و تقریباً اکثر کشور های جهان و کشور های همسایه به نام آن آشنااند که از برنج باریک، گوشت یخنی گوسفند، زردک، کشمش، خسته و پسته تهیه می گردد. این غذا بیشتر در مراسم عروسی و مهمان داری و مراسم خاص طرفدار بیشتر دارد و هیچ مراسم افغانها بدون گوشت و پلو و قابلی نمی باشد.
شولهء غوربندی
در ولسوالی غوربند یک نوع شولهء پخته می کنند که به نام شولهء غوربندی یاد می شود. این شوله را از برنج، ماش و قورمهء دال نخود دار گوشت گوسفند تهیه می کنند.مساله جات تند این غذا را بیشتر مزه دار می سازد.
بریانی بادنجان
بادنجان سیاه را ورق، ورق بریده در روغن سرخ می کنند، بعداً با لعاب تهیه شده یکجا دم داده با قروت و نعنای خشک آن را تزئین می کنند. برانی بادنجان یکی از غذا های بسیار لذیذ و مزه دار افغانی می باشد که همه فامیل ها آن را خوش دارند.
دلمهء برگ تاک انگور
این غذای مزه دار را طوری آماده می کنند که برگ های تازهء تاک انگور را چیده و در بین آن کوفته قبلاً تهیه شده را گذاشته و با تار می بندند و در بین لعاب بادنجان رومی، سیر و پیاز می گذارند تا پخته شود.
آشک
خمیر را سخت آماده نموده و به شکل دایره های کوچک قطعه می کنند، سپس در بین آن گندنهء میده شده را پر نموده جوش می دهند. بعد از صاف نمودن، قروت و یا چکه ، نعنا و قورمهء دالنخود را بالای آن علاوه نموده نوش جان می کنند.